Oppdrett

Kellys Kennel er den første kennelen i Norge som driver oppdrett av designerhund cockapoo og cavapoo, og har et planmessig, langsiktig avlsprogram. Kellys Kennel avler fram familiehunder og selskapshunder der helse og gemytt er det mest vektleggende. Vi avler cockapoo og cavapoo med egenskaper som er tilpasset det moderne samfunn, som ikke er avlet på fremhevende jakt, vakt eller gjeterhund innstinkter. Kellys Kennel ønsker å få fram funksjonelle, friske hunder, med følgende egenskaper: utadvente, menneskekjære, lett dreserte, lett tilpassningsdyktige, god mental helse, god med barn, og å få fram en pels som ikke røyter.

Både cockapoo og cavapoo er kjent som allergivennlige hunder, det vil si at de er lavrøyt de feller ikke pels, men trenger derimot endel pelsstell. (Cockapoo og cavapoo er ikke godkjente raser i NKK, av den grunn kan du ikke delta på utstilling, men du kan detla fritt på andre konkuranser.)

Klikk på bilde for rasebeskrivelse:

Cockapoo

Cavapoo

De hunder som brukes i avl

Alle hundene som brukes i avl blir hvert år tatt med til vetrinær for grundige helseundersøkelser. De får også vaksine årlig, og hundene får ormkurer 3-4 ganger årlig. Legger stor vekt på at hundene som brukes i avl har godt gemytt og er barnevennlige. De skal være trygge og tillitsfulle mot folk. Hundene holdes i godt hold, de får jevnlig pelsstell og god mosjon. Alle hundene våre er selskapshunder og bor inne sammen med oss som driver kennelen.

Nedenfor er det bilder av noen av hundene som vi bruker i vårt oppdrett.

Om valpene

Alle valper som fødes på kennelen, fødes inne i vårt hus. Slik at de vennes til lukter og lyder som er i et hjem. De blir godt sosialisert fra de fødes til de drar til sine nye hjem. Fra de er 4-5 uker begynner dotreningen, da får de mat 4 ganger daglig ute ( Valper vil gjøre i fra seg med det samme de har spist). Dette er for å gjøre de fortere husreine, og at de får utforske naturen i all slags vær. Valpene blir mentalt sterke av å få nye posetive utfordringer hver dag. Da forskning viser at det er mellom 5.-12. uke valper setter grunnlaget for hvordan de takler ting senere i livet.

Valpene blir også vennet med pelsstell. Alle valper leveres med helseattest, Chip-merket, ferdig vaksinerte og ormbehandlet. De leveres med valpepakke og er nybadet og klippt før levering.

Kjøpe valp

Som valpekjøper får du god informasjon om hvordan valpen skal håndteres og stelles. Oppfølging fås også i etterkant du har kjøpt valp. Alle valpekjøpere får med seg et informasjonshefte, der det står det viktigste en trenger å vite om valpen, som foring, rutiner, pelstell og hvordan du behandler en valp.
Som valpekjøper er en alltid velkommen til å ta kontakt med oppdretter for råd og veiledning med sin nye valp. Oppdretter er behjelpelig med pelsstell.

Alle valper får med seg en startpakke som inneholder: Halsband + koppel, leke, teppe med mors lukt, valpefor, info.hefte om valpehold og kjøpekontrakt.

Skulle det bli slik at du ikke kan ha din cockapoo lengre av ulike omstendigheter, så er den alltid velkommen tilbake til oppdretter.

Til valpekjøper

Det du bør tenke igjennom er hva du kan tilby hunden. Valpen skal ha hundefor og utstyr, forsikring, vetrinær, og kansje utgifter til hundepass i ferier og til hundefrisør, om du ikke klipper hunden selv.

Hvis du vil kjøpe valp hos Kellys Kennel, så forplikter du deg til å sette deg inn i hva det vil si å ha valp i huset. Det er et stort ansvar, men som gir mye glede.
Familien må være enig, først og fremst om valg av rase. Det kan også være lurt å diskutere ansvarsfordeling, hvem skal lufte hunden, mate den, sørge for pelsstell og sjekke at det er vann tilgjenglig for hunden til enhver tid. Og bestemme hvor hundens faste plass skal være i huset og på natten.

Alle valpene selges med avlsforbud i utgangspunktet.

Tenker du å bruke din hund i avl? Ikke alle valper i et kull blir gode avlshunder, og det er mange krav som skal oppfylles, som den mentale helsen, ekstriør, pelskvalitet, gener, egenskaper mm. Det er mange hensyn en skal ta. Vil du ha en avelshund bør du si i fra slik at du får en en valp som blir egnet til det som voksen. En må gjerne vente opp til et år for å få en slik valp, de er også dyrere enn vanlig.

Alle som kjøper valp er selfølgelig velkommen til å hilse på foreldrene, og valpene, etter avtale.

Vil du kjøpe valp fra Kellys Kennel? Send en mail der du skriver om deg selv, og hva du kan tilby til hunden. Så blir du kontaktet av oppdretter som gir dere informasjon.

Å stå på venteliste er gratis. Reservasjonsgebyr betales når valpen er født, om noe skulle skje og du ikke får valpen som avtalt, så får du tilbakebetalt reservasjonsgebyret. Du får ikke tilbakebetalt reservasjonsgebyret om du skulle angre å du ikke vil ha hunden. Du får jevnlig oppfølging og bilder av valpekullet.

Forvert

Ønsker du deg en hund , men kansje ikke har penger, eller bare ønsker en ferdig dressert voksen hund, så kan det å bli forvert en løsning for deg. Er du forvert så eier du ikke hunden, men bare låner den. de fleste avtaler går ut på at du får hunden i eie etter at oppdretter har hatt 2-3 valpekull på tispen.